ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА АТАРСКОГ ПУТА У ГРАДИНИ
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА АТАРСКОГ ПУТА У ГРАДИНИ
  • Post category:Друштво

Члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић, државна секретарка Душанка Голубовић, начелник ЗБО Горан Нонковић и представници Савета месне заједнице „Млаке“ су заједно са мештанима Градине обишли реконструисани атарски пут у овом салашком насељу.

Пут је реконструисан у дужини од 1.800 метара тако што је стари атарски пут доведен до нивоа туцаника, а у будућности је у плану да се доведе и до нивоа асфалта. Реконструкцију је финансирао Град Сомбор са 12,5 милиона динара.

Миро Петковић, члан Савета месне заједнице „Млаке“, иначе мештанин Градине, рекао је да људи који станују у салашима, у овом делу насеља, до сада нису имали адекватан пут, а да је захваљујући сарадњи са локалном самоуправом ова прича коначно добила свој епилог.

Петковић је истакао да ће пут много значи за домаћинства која се баве сточарством и производњом млека, пољопривредницима који обрађују оближњу земљу, али највише школарцима који овде свакодневно пролазе на путу до школе.

  • У овом делу има јако пуно деце која похађају основну и средње школе. До сад су морали до главног пута да излазе пешке, или да их неко превози, а сада имамо тврд пут, казао је Петковић.