ЗАВРШЕН ДРУГИ ФИЛМ ФЕСТ СОМБОР! „ЗЛАТНИ ЦЕЛТИС“ ФИЛМУ „ИЗВАН СИСТЕМА“

У Сомбору је у уторак 16. јула 2019. године у Кабареу затворен други Филм фест Сомбор „Породица народа дунавско-панонске регије“, који је организовао Културни центар „Лаза Костић“, уз подршку Града Сомбора. На четири локације у граду, под ведрим небом, публика је имала прилику да погледа 15 филмова у четири селекције, од којих су две такмичарске.

Фестивал је затворен доделом награда „Златни целтис“. Жири у саставу Жарко Радић, Тања Бошковић и Радоман Кањевац одлучио је да признање за најбољи филм другог Филм феста додели немачком остварењу „Изван система“ сценаристкиње и редитељке Норе Фингшајт.

Специјално признање фестивала додељено је десетогодишњој Хелени Зенгел за улогу Бени у филму „Изван система“.

Марко Баћовић је проглашен за најбољег глумца („Шавови“ и „Између дана и ноћи“), а награду за најбољу глумицу жири је доделио Јулији Јакаб („Сутон“).

Марко Баћовић

„Златни целтис“ за најбољег младог глумца/глумицу припао је Јовани Стојиљковић за улогу Иване у филму „Шавови“ Мирослава Терзића.

За најбољи филм у селекцији „Аутори филмова до 30 година“ жири у саставу Срђан Савић, Маја Шуша и Милица Гојковић доделио је филму „Злогоње“ редитеља Рашка Миљковића.

Други Филм фест Сомбор званично је затворила градоначелница Душанка Голубовић.

  • Моја велика захвалност иде пре свега публици фестивала, посвећеном и преданом жирију и дирекцији фестивала, захваљујући којима смо успели да докажемо да је пројекат сомборског фестивала одржив, да има своје интересенте, да има свој квалитет, и исто тако, да смо спремни да следимо визију и сан нашег сомборца Ернеста Бошњака. Након ове вечери носталгије и победе очекујем да сви заједно радимо на томе да следећи филмски фестивал буде још већи, видљивији и посећенији, истакла је градоначелница.

Оставите одговор