ЗАВРШАВА СЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА НА ПРВОМАЈСКОМ БУЛЕВАРУ
ЗАВРШАВА СЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА НА ПРВОМАЈСКОМ БУЛЕВАРУ

Заслугом запослених и самих корисника услуга, сомборски Геронтолошки центар капацитета предвиђеног за 350 станара који долазе из целе Србије, није имао разлога да буде у центру медијске пажње узроковане пандемијом, па је и актуелна грађевинска реконструкција његовог објекта на Првомајском булевару прошла готово незапажено. Према речима директора ове установе Зорана Дрче, простор који је годинама био неискоришћен између две ламеле зграде, сада је претворен у функционални хол са новим садржајима.

  • По укидању ванредног стања наставили смо са радовима и сада имамо један користан простор где су смештени радни терапеут, берберин и женски фризер, а у плану је отварање пријемне службе за социјалног радника. Коначно и наша Б ламела сада има лифт који омогућава не само лакши пут корисницима према ресторану, него и једноставнији транспорт санитетског материјала- каже Дрча, додајући да су радови на повезивању две зграде Дома пензионера финансирани из покрајинског буџета.

Значајна средства за нове пројекте Геронтолошког центра издвојило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питањима, па је, захваљујући тим новцем проширен капацитет ресторана и набаљена комплетна нова опрема за кухињу и вешерај.

Осим тога, у марту су завршени радови на постављању ограде и видео надзора око објекта на Првомајском булевару, а у Дому за негу и старе особе на Апатинском путу после прошлогодишњег пожара окончани су радови на реновирању стационара. Колико су ове интервенције биле неопходне, сведочи и податак да је ово прва већа инвестиција у објекат од његовог отварања осамдесетих година минулог века.

Ових дана завршавају се радови на реконструкцији платоа у стражњем делу објекта на Првомајском булевару и асфалтирање прилаза за санитетско возило, а како каже директор Зоран Дрча, сомборском Геронтолошком центру предстоји потпуна реконструкција смештајног дела центра, за чију израду пројектно техничке документације је средства обезбедила сомборска локална самоуправа из градског буyета. Тим би се побољшали услови становања и живота корисника установе која је Министарства за рад добила лиценцу за рад, као и дозволу за проширење капацитета за додатних 50 места. (Дневник)

Оставите одговор