ЗАВИДАН УСПЕХ АЕРОКЛУБА „СОМБОР“: СОМБОРСКИ МОДЕЛАРИ ОСВОЈИЛИ ПЕТ МЕДАЉА НА СРЕМ КУПУ
ЗАВИДАН УСПЕХ АЕРОКЛУБА „СОМБОР“: СОМБОРСКИ МОДЕЛАРИ ОСВОЈИЛИ ПЕТ МЕДАЉА НА СРЕМ КУПУ

У суботу 04. јуна у организацији аероклуба „Нова Пазова“ одржан је 38. Срем куп, интернационално такмичење аеромоделара које је одржано на терену код села Арадац у категоријама слободнолетећих модела класе Ф1АБЦ и Х. Учествовало је 50 моделара из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Бугарске.

Сомборски аеромоделари су се одлично показали, освојили су пет одличја и то: Стефан Настасић је био први у јуниорској конкуренцији и освојио два злата у класи Ф1А као и у класи Ф1Х, Милан Вукелић је у класи Ф1А јуниори освојио 3. место и бронзану медаљу, Кристина Селак је у класи Ф1Х освојила друго место и сребрну медаљу док је Ивона Живковић у истој класи била 3. и освојила бронзу.

Од осталих такмичара, Стеван Јановић је у класи модела Ф1Ц био пети, док је Владимир Миљуш у класи модела Ф1А био 13.

Резултати су постигнути уз несебичну помоћ тренера Ференца Бачија и помоћника Антуна Берлековића. Ово је било прво овогодишње такмичење аеромоделара на ком су се Сомборци показали као добро припремљени, а већ за викенд их очекује ново такмичење, овога пута у Сомбору на 25. Бачка купу. Ово такмичење ће бити одржано у недељу, 20. јуна 2021. године на теренима у Ранчеву.