ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН ПОЧЕО СА РАДОМ! ГРАДОНАЧЕЛНИК НАЈАВИО РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГРЕЈАЊА
ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН ПОЧЕО СА РАДОМ! ГРАДОНАЧЕЛНИК НАЈАВИО РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГРЕЈАЊА

Данас је почела купалишна сезона на затвореном базену у сомборској Градској хали „Мостонга“, а базен су у друштву директора Спортског центра „Соко“ Дарка Косановића данас обишли градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић. Представници локалне самоуправе су приликом посете најавили новине у раду базена.

  • Пре свега ми је изузетно драго што су све мере испоштоване. Оно што је веома битно да је разлика између рада отвореног и затвореног базена сведена на минимум и да од ове године од првог октобра имамо прилику да отворимо затворени базен. До краја 2020. године заједно са Спортским центром „Соко“ планирамо реконструкцију грејања, односно пребацивање са досадашњег енергента мазута на гас. То је од изузетног значаја, како ради уштеде енергије, тако и због заштите животне средине. Овом приликом желим да се захвалим директору Спортског центра „Соко“, јер сваке године када смо долазили у посету, увек ме је дочекало нешто ново. Током 2020. године се јако пуно радило на реконструкцији отвореног, али и затвореног базена, истакао је Ратковић.

Директор Спорстког центра „Соко“ Дарко Косановић је рекао да је на захтев грађана радно време затвореног базена измењено, и нагласио да су цене улазница остале исте.

  • Велико ми је задовољство што први пут отварамо базен 1. октобра, на велику радост наших суграђана. Радно време је мало другачије, односно продужено за грађанство, такође по њиховој жељи и молби, тако да ће радним даном базен радити од 9 часова до 18,30, суботом ће радно време бити од 9,30 до 20 часова, а недељом од 9 часова до 16,30 часова. Што се тиче цена улазница, цене су и даље непромењене. За највећи број наших корисника оне су 100 динара, то су ученици основне и средње школе, студенти и пензионери, а за све остале улазница је 200 динара. Веома битно за наше најмлађе суграђане је да је улаз за децу до 5 година бесплатан, објаснио је Косановић.

Он је додао да се уз поштовање мера превенције и уз дозволу Завода за јавно здравље на базену наставља са активностима као што су прославе рођендана, бесплатна спортска рекреација за жене, инклузивно пливање и обука непливача за ученике других разреда.