ЗАРАЖЕНИ МЕДИЦИНАРИ, ПОЛИЦАЈЦИ И ВОЈНИЦИ ЋЕ БИТИ СМЕШТЕНИ У СБ „ЈУНАКОВИЋ“ КОД АПАТИНА
ЗАРАЖЕНИ МЕДИЦИНАРИ, ПОЛИЦАЈЦИ И ВОЈНИЦИ ЋЕ БИТИ СМЕШТЕНИ У СБ „ЈУНАКОВИЋ“ КОД АПАТИНА

Закључком који је донео кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид-19 Републике Србије на својој 15. седници одржаној 10.04.2020. године, Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“, поред Апатина одређена је као објекат за прихват здравствених радника, запослених у здравственим установама, припадника Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Војске Србије са територије Војводине, који су заражени лакшим обликом корона вируса током вршења радне обавезе. Овај објекат је изабран зато што је изван града, издвојен и погодан за смештај пацијената.

Како смо сазнали, Дом здравља Апатин је спреман да пружи сву неопходну помоћ и подршку Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“, па је у том смислу обезбеђен санитет који ће бити доступан 24 сата за превоз оболелих којима се евентуално погорша стање, до сомборске болнице.

Поред Специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“, здравствени радници, полицајци и војници ће бити смештени у Институту за рехабилитацију „Селтерс бања“ у Младеновцу, Специјалној болници у Бањи Ковиљачи, на Институту за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“ и у Специјалној болници „Меркур“ у Врњачкој Бањи.

Оставите одговор