ЗАПРЕГЕ И ФИЈАКЕРИ ПЕТИ ПУТ ПАРАДИРАЛИ СОМБОРОМ
ЗАПРЕГЕ И ФИЈАКЕРИ ПЕТИ ПУТ ПАРАДИРАЛИ СОМБОРОМ

У организацији Удружења љубитеља коња „Западна Бачка“ Сомбор, а под покровитељством Града Сомбора, јуче је одржан пети „Дефиле јахача, фијакера и запрега“.

Председник Удружења љубитеља коња „Западна Бачка“ Мирјана Маричић истакла је да је циљ манифестације, да се учесници опусте и да уживају заједно са посетиоцима.

  • Ми се трудимо да сви уживамо и у томе је разлика у односу на друге манифестације сличног карактера, јер нема такмичења, нема избора за најлепши фијакер, најбољег коња, најлепшу опрему, тако да су учесници опуштени, и верујем да уживају у свему, а то се види и по броју присутних, рекла је Маријана Маричић.

Она је додала да је манифестација ове године први пут одржана на терену „Жак“, зато што је у току реконструкција хиподрома.

  • Ми иначе волимо да будемо на хиподрому, много је безбедније, али сад морамо овако и због тога смо увели једну новину – да заиста тај дефиле прође кроз град као некада и да сви заједно доживимо те чари вожње и традиције која нам је остављена да је сачувамо, нагласила је Маријана Маричић.

Присутне је поздравила и градоначелница Града Сомбора Душанка Голубовић, истакавши да „Дефиле јахача, фијакера и запрега“ чува сомборску традицију.

  • Велико ми је задовољство што присуствујемо још једном дефилеу фијакера и јахача у нашем граду, што чини једну посебну како туристичку атракцију, тако и традицију нашег града. Велика захвалност пре свега Удружењу љубитеља коња „Западна Бачка“ што дају посебан допринос свему овоме, почевши од организације једног оваквог догађаја, до бројних других догађаја који заправо трају током целе године и свима нама помажу да сачувамо једну дивну традицију, а и направимо једну другачију туристичку понуду, рекла је градоначелница Голубовић.

На овогодишњем „Дефилеу јахача, фијакера и запрега“ учествовао је 21 јахач, што је највећи број учесника у овој манифестацији до сада, и 29 фијакера и запрега.

Оставите одговор