ЗАХВАЉУЈУЋИ КАЗНЕНО-ПОПРАВНОМ ЗАВОДУ СОМБОР ПОПРАВЉЕНА „КУЋИЦА ЗНАЊА“ У ПАРКУ ХЕРОЈА
ЗАХВАЉУЈУЋИ КАЗНЕНО-ПОПРАВНОМ ЗАВОДУ СОМБОР ПОПРАВЉЕНА „КУЋИЦА ЗНАЊА“ У ПАРКУ ХЕРОЈА

Дрвена едукативна „Кућица знања“ намењена игри и учењу најмлађих, коју је летос у Парк хероја поставило удружење „Клуб на куб”, често се током протеклих неколико месеци налазила на мети вандала. Због пењања несавесних појединаца по делу за учење рачунања било је поломљено неколико пречки са куглицама за рачунање. Тренд се наставио и рачунаљка је потпуно уништена.

  • С обзиром да ми, као клуб, немамо могућности за поправку мислили смо да ће таква оштећена и остати. Чак смо се и питале да ли уопште треба поправљати, ако се тако поступа са њом. Ипак смо се одлучиле да контактирамо произвођача кућице, али цена поправке је била висока и нама неизводива. Сетили смо се дивних људи из Казнено-поправног завода у Сомбору и питали их за помоћ око санације. На нашу велику радост пристали су да нам помогну и направили и монтирали нову рачунаљку. Велико хвала пријатељима из КПЗ Сомбор, без вас не бисмо успеле да сачувамо „Кућицу знања! Ви сте наши хероји – казале су маме из „Клуба на куб”.

Оне апелују на све суграђане да чувају ову едукативну справу и да се понашају одговорно.

  • Молимо вас чувајте је! Чувајте, не само њу, већ све справе у паркићима! Због деце, због свих нас – поручиле су чланице „Клуба на куб”. (Т.С.)