ЗАБРАЊЕНА ЈАВНА ОКУПЉАЊА НА ЈАВНИМ МЕСТИМА У ЗАТВОРЕНОМ И ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ КАДА ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО ВИШЕ ОД 50 ЛИЦА
DCIM100MEDIADJI_0123.JPG
ЗАБРАЊЕНА ЈАВНА ОКУПЉАЊА НА ЈАВНИМ МЕСТИМА У ЗАТВОРЕНОМ И ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ КАДА ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО ВИШЕ ОД 50 ЛИЦА

Ради спречавања ширења заразне болести COVID-19, Министар здравља др Златибор Лончар донео је 06. маја Наредбу о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору. Према Наредби забрањују се јавна окупљања на целој територији Републике Србије на јавним местима у затвореном простору и на јавним местима на отвореном простору – када се истовремено окупља више од 50 лица.

За време дозвољеног окупљања на јавним местима у затвореном простору морају бити примењене све превентивне мере које се односе на дезинфекцију руку, употребу личних заштитних средстава (маске) и растојање између присутних лица од најмање два метра.

За време дозвољеног окупљања на јавним местима на отвореном простору, растојање између окупљених лица мора износити најмање два метра, уз употребу личних заштитних средстава (маске).

Наредбу о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору, можете прочитати и преузети
ОВДЕ.

По питању одржавања јавних скупова потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић указао је важе две мере – да на њима не може бити више од 50 учесника и да скуп мора бити најављен полицији најмање пет дана раније.

Оставите одговор