ЗА УЛАЗАК У СРБИЈУ ВИШЕ НЕ ТРЕБА НЕГАТИВАН ТЕСТ НА КОРОНУ
ЗА УЛАЗАК У СРБИЈУ ВИШЕ НЕ ТРЕБА НЕГАТИВАН ТЕСТ НА КОРОНУ

За улазак у Србију од данас више није потребно имати негативан тест на корона вирус нити посебну дозволу за домаће и стране држављане, одлучила је Влада Србије.

На јучерашњој седници одлучено је да више не постоји ни мера упућивања у самоизолацију при доласку у Србију, преносе медији.

Кризни штаб је то препоручио Влади Србије пре два дана, а на основу анализе тренутне епидемиолошке ситуације.

Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције.

Премијерка Србије Ана Брнабић је најављујући седницу Владе, рекла је да одлука Владе неће бити политички мотивисана већ да ће бити донета на основу става струке.

Тестирање на лични захтев коштаће 6.000 динара на територији целе Републике Србије, док ће за студенте и малолетна лица тестирање и даље бити бесплатно. У Западнобачком округу тест се може урадити у Заводу за јавно здравље Сомбор, који је лабораторијски опремљен.

Особа која жели да се тестира на лични захтев треба да назове Завод за јавно здравље и закаже термин да се не би правиле гужве а на резултате се чека два до три дана.

Оставите одговор