ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ СОМБОР ДОБИО 1.996.000 ДИНАРА
ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ СОМБОР ДОБИО 1.996.000 ДИНАРА

Заменица градоначелника Љиљана Тица потписала је у Београду уговор о додели средстава за спровођење омладинске политике на локалном нивоу са Министарством омладине и спорта. Граду Сомбору је на Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу Министарства омладине и спорта за пројекат „Локална заједница у служби личног и социјалног развоја младих у Сомбору“ додељен износ од 1.996.000,00 динара.

У оквиру овог пројекта Град Сомбор ће, заједно са партнерима УГ „Сомборски едукативни центар“, УГ „ОО Покрета горана“, УГ „Психозон“ и Удружењем слепих Сомбор, реализовати активности у циљу пружања подршке младима у неколико различитих области.

У сарадњи са „Сомборским едукативним центром“ биће организоване обуке током којих ће 12 младих стећи знања и вештине из области људских права и превенције дискриминације и бити осособљени да и сами воде радионице на ову тему. У сарадњи са УГ „Психозон“ предвиђен је низ активности у циљу унапређења менталног здравља младих, а у првом плану биће упознавање са „Психолошким кутком за младе“ где могу да добију подршку која се тиче менталног здравља. У сарадњи са Покретом горана радиће се на подстицању еколошког активизма код младих и укључивањем у еколошке иницијативе, а у сарадњи са Удружењем слепих Сомбор организоваће се едукативни камп за младе са отећењем вида у циљу превенције социјалне искључености.

Уговоре је представницима градова и општина свечано уручио министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Оставите одговор