ЗА СОМБОРЦЕ НАЈБОЉЕ ЛЕТЊЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ ГРЧКА, ТУРСКА И ЕГИПАТ
ЗА СОМБОРЦЕ НАЈБОЉЕ ЛЕТЊЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ ГРЧКА, ТУРСКА И ЕГИПАТ

Одлагање летовања због глобалне кризе изазване пандемијом корона вируса отворило је још веће апетите грађанима за путовања, а за ово лето су Сомборцима топ дестинације Грчка, Турска и Египат. Због великог интересовања и питања око нових услова путовања телефони су усијани, кажу у туристичким агенцијама.

  • Усијали су се телефони што је нама овде у агенцији веома драго. Људи се све више занимају за Грчку која је примарна дестинација не само за Сомборце, већ и за све људе из околине који нам долазе. Атрактивне дестинације за наше грађане су и Египат и Турска, које су из године у годину све више тражене. Тражене су јер је добра цена, добра услуга, смештај и одлични хотели, каже Санела Бабић из сомборске туристичке агенције „Ocean travel“.
  • Само када упоредимо сезону 2019. са 2020. годину обим пословања је умањен за скоро 90 одсто. Пошто смо ми организатори путовања и за школски и омладински туризам чак и ту где смо били оријентисани на само домаћи туризам се реализовало само 10 одсто тура од укупно планираних аранжмана, па су и у том сектору велики губици. Сви смо жељни путовања и очекујемо ове сезоне мало лепше вести што се тога тиче. Полако се дефинишу услови преласка граница, јер већина наших путника је заинтересована за Грчку“, напомиње референт продаје у туристичкој агенцији „Еуро Лајн“ Ивана Маџарев.

У туристичким агенцијама објашњавају да за летовања у иностранству нису јасно прецизирани услови за децу. Додају да ће приортиет у одабиру термина имати клијенти који имају заменске ваучере, а који су летовање платили прошле године. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.