ЗА РАДНИКЕ ЕПС-а ПОВЕЋАЊЕ ИЗНОСА ТОПЛОГ ОБРОКА И РЕГРЕСА ЗА ОДМОР
ЗА РАДНИКЕ ЕПС-а ПОВЕЋАЊЕ ИЗНОСА ТОПЛОГ ОБРОКА И РЕГРЕСА ЗА ОДМОР

За раднике ЕПС-а повећан је износ топлог оброка са 300 на 400 динара, а износ регреса за годишњи одмор са 32.300 на 40.000 динара нето износа.

„Права радника Електропривреде Србије, укључујући регрес и топли оброк, уређена су Посебним колективним уговором за Електропривреду Србије. Продужење Посебног колективног уговора потписано је 2. фебруара 2021. године. Њиме је, између осталог, регулисано повећање топлог оброка са 300 на 400 динара, као и регреса за годишњи одмор који сада износи 57.500 динара бруто, односно нето око 40.000 динара” стоји у одговору Министарства енергетике.

Према сазнањима Н1 телевизије, радници још увек то нису добили јер је Колективни уговор потписан недавно узмеђу Синдиката радника ЕПС-а и потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић.

У одговору Електропривреде Србије, на питање да ли су тачни наводи да су ти износи увећани, претходно је стигао одговор да ЕПС није потписник уговора, али да је у обавези да примењује Посебан колективни уговор за Електропривреду Србије. (N1)

Оставите одговор