ВУЛИН НАЈАВИО ВРАЋАЊЕ ПОЛИЦАЈАЦА ПОЗОРНИКА НА УЛИЦЕ ГРАДОВА
ВУЛИН НАЈАВИО ВРАЋАЊЕ ПОЛИЦАЈАЦА ПОЗОРНИКА НА УЛИЦЕ ГРАДОВА

Министар унутрашњих послова Александар Вулин најавио је да ће у наредних годину, годину и по дана у свим великим градовима у Србији на улице бити враћени полицајци позорници.

  • Мој средњорочни циљ као министра унутрашњих послова је да оно што смо некада звали позорник вратимо најпре у све велике градове, а онда да то урадимо у свакој локалној самоуправи у Србији, рекао је Вулин у Скупштини Србије.

Према његовим речима, позорницима који ће бити у сваком кварту и сектору моћи ће да се обрате грађани и деца и то ће, сматра, допринети већој безбедности. Вулин је изјавио да ће враћање полицајаца позорника на улице, полицију учинити видљивијом и доступнијом грађанима, што ће ојачати поверење, а превентивни рад полиције учинити ефикаснијим.

Он је нагласио да рад полиције мора бити усмерен на бољу комуникацију са грађанима, што ће уз превентивно деловање и осећај веће безбедности, утицати и на бољу информисаност полиције о безбедносним потребама грађана.

  • Полицајац позорник биће свакодневно у свом кварту, људи ће га познавати и моћи да му се обрате у сваком тренутку. Грађани ће моћи да му се пожале уколико се у њиховом крају скупља проблематична група, ако их је страх да шетају делом кварта који је недовољно осветљен, да им помогне у свакој ситуацији везаној за делокруг рада полиције, истакао је министар Вулин.

Министар је истакао да је за остварење тог циља најпре потребан период од девет месеци када ће полицајци проћи одговарајућу обуку, као и да је потребно да се запосли значајан број полицајаца.