ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ ПРИКУПЉА ПОМОЋ ЗА МИГРАНТЕ У СОМБОРУ
ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ ПРИКУПЉА ПОМОЋ ЗА МИГРАНТЕ У СОМБОРУ

„Волонтерски центар Војводине“ и ове зиме je организовао прикупљање хуманитарне помоћи за мигранте у Сомбору, које ће трајати до краја наредне седмице.

Волонтерски центар Војводине већ пету годину за редом организује акцију прикупљања помоћи мигрантима. Идеја за покретање акције се јавила због лоших услова у којима су се нашли мигранти у Сомбору током хладних зимских дана.

  • Овим људима је напросто тешко да бораве тамо где се налазе и где ће се дуже задржавати. Нажалост они нису адекватно збринути, па ми некако покушавамо да подмиримо њихове потребе, добром вољом грађана и грађанки који сарађују са нама, каже Франческа Форнари из „Волонтерског центра Војводине“.

Према њеним речима, неки од њих немају адекватне услове за живот, а ова акција им може помоћи да лакше преброде зиму. Франческа Форнари напомиње да су људима са блиског истока у Сомбору тренутно најпотребнија зимска одећа и обућа, као и дуготрајне намирнице.

  • Сви који желе, могу да донирају храну која је дуготрајна, дакле конзерве и слично, кафу, чај и шећер, али и све друго што може дуго да траје, поготово у условима који нису идеални за кување. Такође желимо да прикупимо капе, шалове и рукавице, напросто све оно што може помоћи људима да им буде што топлије у овим условима, додаје Форнари.

Акција прикупљања помоћи за мигранте у Сомбору трајаће до краја следеће седмице, а сви који желе да помогну то могу учинити путем Инстаграм и Фејсбук странце „Волонтерског центра“, као и позивом на број 063/11-82-804. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор