ВОЛОНТЕРИ У СЛУЖБИ НАЈСТАРИЈИХ СОМБОРАЦА
ВОЛОНТЕРИ У СЛУЖБИ НАЈСТАРИЈИХ СОМБОРАЦА

Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора, у складу са Одлуком проглашења ванредног стања у Републици Србији, донео је мере којима, између осталог, пружа сву потребну подршку својим старијим и болесним суграђанима.

Према речима Душанке Голубовић, градоначенице Сомбора, Градски штаб је, након одржане седнице, наложио Црвеном крсту Сомбор да организује волонтерски Сервис за подршку старим и хронично болесним лицима, који ће имати за циљ доставу хране и лекова на кућне адресе становника са територије града и насељених места Сомбора.

Сваки од наших суграђана имаће могућност да 24 часа, позивом на број 060 505 39 34, добије овакву врсту подршке. Истовремено позивамо и све наше суграђане који осећају потребу да искажу солидарност, да се укључе у рад волонтерског центра и да се пријаве Црвеном крсту и на тај начин помогну у нашој борби против корона вируса, истакла је Голубовић и додала да се сви заинтересовани за рад у волонтерском центру могу пријавити на број телефона 025 412 737.

Осим набавке животних намирница и лекова, Црвени крст Града Сомбора ће, за време трајања ванредног стања, вршити дистрибуцију топлих оброка на кућне адресе старијих и болесних корисника Народне кухиње. (Курир)

Оставите одговор