ВЕЖБА ЕВАКУАЦИЈЕ У ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ – БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ
ВЕЖБА ЕВАКУАЦИЈЕ У ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ – БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Поводом обележавања Међународног дана цивилне заштите, у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ Сомбор је одржана вежба евакуације и спасавања у случају пожара, са циљем да се ученици упознају са правилним начином реаговања у случају да се оваква ситуација реално догоди.

  • У показној вежби су учествовали ученици трећег разреда, а сви други ђаци наше школе су посматрали, како би научили да у оваквим ситуацијама нема потребе за паником. Ово је била прилика да ученици виде да постоји могућност да се овакве ствари десе, те да сви знамо како треба да реагујемо у сличним ситуацијама – истакао је директор ОШ „Доситеј Обрадовић“, Владимир Карановић.

Вежбу евакуације и спасавања у случају пожара заједнички су организовали Сектор за ванредне ситуације, Први центар за обуку Војске Србије и Црвени крст Сомбор, у сарадњи са ОШ „Доситеј Обрадовић“. Вежби су присуствовали члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач, члан Градског већа за област деце, омладине и спорта Антонија Нађ Косановић, као и Иван Глигорић испред Одсека за безбедност Градске управе града Сомбора.