ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА „СОМБОР“ ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНУ ВАКЦИНАЦИЈУ И ЧИПОВАЊЕ ПАСА
ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА „СОМБОР“ ПОЧЕЛА БЕСПЛАТНУ ВАКЦИНАЦИЈУ И ЧИПОВАЊЕ ПАСА

Од 1. јуна сви власници кућних љубимаца на територији града Сомбора имају прилику да бесплатно вакцинишу и чипују своје псе, а акцију спроводи Ветеринарска станица „Сомбор“. Према речима др вет. Радивоја Будишина, директора ветеринарске станице, из буџета града Сомбора за ову сврху је издвојено два и по милиона динара, а акција треба да буде спроведена до краја године.

  • Град Сомбор, као и већина градова у Србији, има велики проблем са псима луталицама и због тога је на иницијативу градоначелника Сомбора покренута ова акција, коју спроводи Ветеринарска станица „Сомбор“. Ово је први пут да је покренута оваква акција у нашој средини, а циљ је да се што више паса вакцинише против беснила и обележи, како би били заштићени и како би лакше дошли до свог власника у случају да побегну или се изгубе, и слично. Такође, у преговорима смо са градом да се покрене и акција бесплатне стерилизације и кастрације паса и мачака, и верујем да ћемо ускоро постићи договор – рекао је др вет. Радивој Будишин.

Бесплатно вакцинисање и чиповање паса у сомборским селима спроводи тим лекара и техничара Ветеринарске станице „Сомбор“, а одзив грађана је велики. Акција је ове седмице започета у Телечки, а следе Дорослово, Стапар, Кљајићево и Чонопља. Такође, сви власници паса који желе да вакцинишу и чипују псе а нису из реона који покрива сомборска ветеринарска станица, могу довести свог љубимца у амбуланту Ветеринарске станице „Сомбор“ на Стапарском путу и њихов љубимац ће такође бити бесплатно вакцинисан и чипован. Више информација може се добити на број телефона: 025/ 431-910.

М. Р.

Оставите одговор