ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДА КЛИЗАЛИШТА! КЛИЗАЊЕ ОД 18. ДЕЦЕМБРА, АКО ЕПИДЕМИЈА ДОЗВОЛИ
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДА КЛИЗАЛИШТА! КЛИЗАЊЕ ОД 18. ДЕЦЕМБРА, АКО ЕПИДЕМИЈА ДОЗВОЛИ

Лоша епидемиолошка ситуација је ове године одложила почетак рада клизалишта у Сомбору. Додуше, ни временска прогноза не иде на руку љубитељима клизања, јер за наредне дане метеоролози најављују температуре изнад десет степени, па и да нема епидемије, тешко да би клизалиште при таквим температурама могло да функционише како треба. Директор Спортског центра „Соко“ Сомбор, Дарко Косановић је за Сомборњуз рекао да би клизалиште требало да почне са радом 18. децембра, али да ће дозволу за то дати надлежни, на основу мишљења сомборског Завода за јавно здравље који ће проценити епидемиолошку ситуацију.

  • У претходном периоду смо имали неколико састанака са представницима Локалне самоуправе на којима су договорене активности у вези постављања клизалишта. Због тренутне епидемиолошке ситуације на територији Града Сомбора, договорено је да ове зимске сезоне клизалиште буде постављено у дворишту „Соколског дома“, на рукометном терену и требало је да почне са радом 10. децембра 2020 године. Након тога је уведена ванредна ситуација на територији Града Сомбора, па је почетак рада клизалишта оквирно померен за 18. децембар. Пре почетка рада ћемо затражити сагласност за рад клизалишта и мере превенције од Завода за јавно здравље Сомбор, како би добили детаљна упутсва везана за дозвољени број клизача по сменама и слично. У сваком случају, надлежни у сомборском Заводу за јавно здравље ће дати мишљење о томе да ли треба дозволити рад клизалишта, објашњава Косановић.

Он је нагласио да ће уколико ситуација то дозволи, смене бити као и претходних година, на сваких сат времена и радно време клизалишта ће бити од 9 до 21 сат сваког радног дана.

  • Такође, уколико добијемо сагласност, и ове године ћемо наставити са школом клизања за наше најмлађе суграђане узраста од 5 до 12 година у периоду од 13 до 14 часова, каже директор Спортског центра „Соко“.

Цене улазница ће и ове године остати непромењене у односу на претходне године и биће 100 дин за децу, студенте и пензионере, а 200 дин за одрасле. Употреба клизаљки ће такође, као и раније, бити бесплатна.

Дарко Косановић наглашава да ће грађани путем медија благовремено бити обавештени о свим детаљима везаним за почетак рада клизалишта. (Фото: Архива)

Оставите одговор