УРУЧЕНИ УГОВОРИ СТУДЕНТИМА СТИПЕНДИСТИМА
УРУЧЕНИ УГОВОРИ СТУДЕНТИМА СТИПЕНДИСТИМА
  • Post category:Друштво

Град Сомбор стипендираће студентe и током академске 2022/2023. године, а уговоре о стипендирању данас је уручио градоначелник Антонио Ратковић. На овогодишњи конкурс пристигле су 92 пријаве, а као и прошле године стипендираће се 35 студената. Стипендија ће се исплаћивати у 10 рата, које су повећане на 15000 динара.

„Какво ће наше друштво бити сутра, зависи од тога какви су наши млади данас. Будућност је оно што је сада у развоју. Зато нема значајније теме за нас, од улагања у образовање младих људи. Град Сомбор остаје трајно опредељен да помаже и стипендира најбоље студенте посебно из оних професија које су дефицитарне у нашем граду. Ове године повећали смо фонд за доделу стипендија а на Конкурс се пријавило 92 студента – дупло више од предвиђеног броја стипендија, што говори о значају овог вида подршке коју Град обезбеђује за наше најбоље студенте. Желим да вам од срца честитам на оствареним резултатима и оствареном праву на стипендију града. Никада не сумњајте да је време проведемо у размишљању и учењу, најбоље проведено време. Ми ћемо и у новој години наставити да оснажујемо инвестиције у образовање, правимо снажније везе између наших најобразованијих младих људи и економије, са жељом да створимо такву климу да свако ко жели да учи и посвети се образовању, може да успе у нашој заједници“ поручио је градоначелник студентима.

Као и сваке године, при одређивању критеријума за стипендирање вођено је рачуна и о дефицитарности занимања на територији  Града Сомбора, а према подацима које доставља Национална служба за запошљавање и потврђује Савет за запошљавање града Сомбора, аове године то су била завања:  дипломирани инжењер машинства – машинско инжењерство, мастер професор физике, дипломирани социјални радник, дипломирани дефектолог – логопед, мастер професор математике, дипломирани инжењер технологије – прехрамбено инжењерство (инжењерство угљенохидратне хране, контрола квалитета).