УЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У ДОРОСЛОВУ, МОНОШТОРУ И БАЧКОМ БРЕГУ КОШТА 5.650.000 ДИНАРА
УЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У ДОРОСЛОВУ, МОНОШТОРУ И БАЧКОМ БРЕГУ КОШТА 5.650.000 ДИНАРА

У току су акције рашчишћавања дивљих депонија у Бачком Моноштору, Бачком Брегу и Дорослову. Вредност ових радова је 5.650.000,00 динара (без ПДВ-а), од чега је путем конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбеђено 1.000.000,00 динара бесповратних средстава, док преостала средства обезбеђује Град. Процена је да ће током ових акција бити уклоњено око 3.400 метара кубних отпада са нелегалних сметлишта.

Радове на отклањању дивље депоније у Бачком Моноштору обишао је члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић, који је апеловао на грађане да смеће одлажу у контејнере који су обезбеђени и постављени у свим насељеним местима на територији Града Сомбора.

  • Циљ је да се уклоне све дивље депоније са државног пољопривредног земљишта и да се то земљиште приведе својој намени. Апелујем на све грађане да смеће не одлажу на ове површине, него да га бацају у контејнере које смо обезбедили за све месне заједнице, односно за сва села, рекао је Буловић.

Град је и ове године издвојио значајна средства, како за уклањање дивљих депонија, тако и за мере које ће спречити њихово даље настајање. У складу са тим, Јавном комуналном предузећу „Чистоћа“, Град је обезбедио контејнере од 5 метара кубних за сва насељена места. Ови контејнери постављају се и празне током целе године једном недељно. Мештани сеоских месних заједница се за потребе постављања контејнера за одлагање већих количина отпада могу обратити надлежнима у својој месној заједници.

Оставите одговор