УКЛАЊАЊЕМ БОЂОША, ДАНАС ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПИЈАЦЕ „У ЛАНЦИМА“
УКЛАЊАЊЕМ БОЂОША, ДАНАС ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПИЈАЦЕ „У ЛАНЦИМА“

Уклањањем старих и како кажу надлежни, небезбедних бођоша, данас су започети припремни радови на реконструкцији главне градске пијаце у Сомбору.

Из сомборског ЈКП „Зеленило“ су саопштили, да су радници радници овог предузећа данас уклонили највећи део девастираних бођоша са Пијаце у ланцима у центру Сомбора.

У саопштењу „Зеленила“ стоји да је „цео посао обарања и уклањања дотрајалих бођоша, реализован у оквиру реконструкције комплетне централне градске пијаце“.

Зелена пијаца је измештена на Трг Светог Тројства, па ће воће и поврће домаћих произвођача Сомборцима бити доступно и док се изводе радови на реновирању добро познате локације за трговину, између некадашње Робне куће и католичке цркве.

Пројектом је предвиђена реконструкција свих инсталација, као и изградња новог хидрантног вода и атмосферске канализације. У склопу радова биће урађено поплочавање бехатон плочама, не само пијаце, већ и уличног дела око цркве Пресветог Тројства све до улаза у пијацу.

На пијаци ће бити постављена нова расвета, урбани мобилијар, бицикларници и чесме, а биће урађен и посебан амбијентални део са амфитеатром и клупама код „Сунчаног сата“.

Постојећи стубови са ланцима ће бити поправљени, а уместо оних који недостају или су оштећени, биће постављени нови. Они ће као и до сада, бити повезани ланцима, по којима је пијаца и добила име.

Предвиђени рок за извођење радова је 90 радних дана.

Оставите одговор