УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ РАДЕ УЗ ОБАВЕЗНУ ПРИМЕНУ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА
УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ РАДЕ УЗ ОБАВЕЗНУ ПРИМЕНУ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА

Почев од 4. маја 2020. године правна лица и предузетници који обављају делатност у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића ту делатност, односно пружање услуга могу да обављају, односно да послуживање корисника врше и непосредно у затвореном простору и у простору организованих башти на отвореном – уз примену превентивних мера прописаних:

  • Одлуком о посебним мерама пружања услуга у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића у угоститељским објектима и продају хране за ношење. Одлуку можете прочитати и преузети ОВДЕ.
  • Препоруком Завода за јавно здравље Сомбор за рад угоститељских објеката у склопу примене мера превенције ширења COVID-19. Препоруку можете прочитати и преузети ОВДЕ.

Штаб за ванредне ситуације  града Сомбора је на седници одржаној јуче, 07. маја донео Закључак о примени свих превентивних мера траје док постоји опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, са циљем заштите здравља и безбедности становника територије града Сомбора, као и да привредни субјекти на територији града Сомбора настављају пословање у складу са одлукама Владе РС и других надлежних институција уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Републике Србије и других надлежних институција које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Град Сомбор апелује на све грађане и угоститеље да се, упркос престанку ванредног стања и укидању одређених правила, придржавају свих превентивних мера у циљу заштите од заразне болести COVID-19.

Подсећамо да је Влада Републике Србије донела данас одлуку да су сви грађани и привредници, све време трајања опасности од ширења заразне болести COVID-19, у обавези да се придржавају заштитних мера. Послодавци који обављају делатности услуга у области угоститељства, дужни су да примене све превентивне мере у циљу сузбијања заразне болести COVID-19,а то подразумева ограничен број људи у истом простору, дезинфекцију објеката, употребу заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Оставите одговор