УДРУЖЕЊЕ СОМБОРСКИХ УЧИТЕЉА ОБОЈИЛО ГРАД „У БОЈАМА ДЕЦЕ“
УДРУЖЕЊЕ СОМБОРСКИХ УЧИТЕЉА ОБОЈИЛО ГРАД „У БОЈАМА ДЕЦЕ“

У Сомбору је данас по први пут одржана манифестација „У бојама деце“, коју је организовало Удружење сомборских учитеља. Догађај који је одржан на више локација у граду, а подржали су га многобројни спонзори и Град Сомбор.

На свечаном отварању које је уприличено у Народном позоришту Сомбор, испред Града Сомбора присутнима се обратио члан Градског већа Мирослав Ковачић који се захвалио Удружењу што са великом љубављу препознаје и негује дечије таленте још од најранијег школског узраста. Том приликом почасном госту, дечијем песнику Недељку Попадићу уручен је кључ града Сомбора.

„У бојама деце“ су учествовали учитељи и деца из укупно девет сомборских и основних школа са сомборских села. У оквиру манифестације ученици ОШ „Иво Лола Рибар“ су извели луткарку представу, у Основној школи „Братство јединство“ деца су се такмичила у вишебоју дечијих игара под називом „Шарено двориште“, а на истом месту одржана је и ликовна колонија. На Педагошком факултету одржан је округли сто на тему „Учитељ између онлајн наставе и живе речи“ и свечани час са учитељима у пензији.

Ипак, највесилије и најшареније је било на модној ревији, која је због лошег времена морала бити одржана у затвореном простору, уместо како је најављено у Змај Јовиној улици. Захваљујући доброј организацији, киша није омела малишане и власнике дечијих бутика да представе одевне комбинације које су припремили за ову прилику. Мали „манекени“ су носили моделе Дечије робне куће „Кидс“, сомборског бутика „Мики“ и Дизајн студија „Ичиго“ из Сомбора. Поред редовне дечије гардеробе, ученици виших разреда основне школе су носили и еколошке моделе које су израђивали са својом наставницом биологије Јеленом Терзин.

Током модне ревије били су постављени и штандови излагача „IchigoZero“, Клет, Вуклан, Лагуна, „Goluxland“ школе почетног програмирања, „Јановића“ итд. У забавном делу програма својим кореографијама су се представили малишани из плесне групе „Плесић“ која ради у оквиру Плесног клуба „Раванград денс“.

Оставите одговор