УДРУЖЕЊЕ „СОМБОРСКА ДОБРА БАШТА“ ДОБИЛО РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ
УДРУЖЕЊЕ „СОМБОРСКА ДОБРА БАШТА“ ДОБИЛО РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ

У оквиру пројекта „Оснаживање жена на тржишту рада и развоја малих бизниса“ набављена је рачунарска и пратећа ИТ опрема за три женска удружења. Донацију је добило удружење „Руке“ у Панчеву, „Сомборска добра башта“ у Станишићу и „Митровачка добра башта“ у Гргуревцима.

За Сомборску добру башту обезбеђена су три лаптоп рачунара, док су за друга два удружења купљени десктоп рачунари, а донација је подразумевала и куповину штампача, скенера, камера, као и обезбеђивање интернет конекције која је поред рачунарске опреме неопходна за даље функционисање и рад ових организација.

Поред опреме, за жене окупљене око удружења обезбеђена је и бесплатна обука рада на рачунару, која је због епидемиолошких околности у протеклом периоду реализована онлине. Током јануара, планирано је да се одрже додатне напредније обуке, као и радионице за нове групе полазница, а у складу са потребама жена.

Идеја је да удружења уједно постану и мини рачунарски и интернет центри које бесплатно могу да користе све жене из Гргуреваца, Станишића и Панчева којима је то потребно.

Рачунарска опрема и приступ интернету такође ће омогућити чланицама удружења да у току пандемије корона вируса, а и касније, наставе реализацију неких од активности и обука онлине, остану међусобно умрежене, као и да имају већи приступ тржишту промовишући своје производе.

Пројекат „Оснаживање жена на тржишту рада и развоја малих бизниса“ спроводи Фонд Б92, а подржан је од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира Европска унија.

Оставите одговор