„УДРУЖЕНИ ГРАЂАНИ СОМБОРА“ ЛОКАЛНОЈ САМОУРАВИ УПУТИЛИ ЗАХТЕВ ЗА РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СА МИГРАНТИМА
„УДРУЖЕНИ ГРАЂАНИ СОМБОРА“ ЛОКАЛНОЈ САМОУРАВИ УПУТИЛИ ЗАХТЕВ ЗА РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СА МИГРАНТИМА

У нашу редакцију стигло је саопштење “Удружених грађана Сомбора”, у којем стоји да је ова организација упутила захтев градским челницима за хитно решавање растућих проблема са мигрантима у Сомбору. Саопштење преносимо у целости:

ГРАДСКА ВЛАСТ НА ИСПИТУ

Захтев градским челницима за хитно решавање растућих проблема са мигрантима, упутили су јуче “Удружени грађани Сомбора”, тражећи брзо решавање кризе која потреса ово некада мирно војвођанско место.

Град који је до недавно био синоним мирног живота, преплавили су мигранти који упадају људима у куће, краду и оштећују имовину, крећу се у већим групама, учествују у конфликтима и код грађана изазивају крајњу несигурност. Становници Сомбора су услед пасивног одговора градских власти на растуће проблеме, преузели иницијативу, удружили се и ангажовали у детектовању и активном решавању кризе.

Да ли је градска власт способна да нормализује живот у граду, обезбеди мигрантима смештај, води евиденцију о њиховом броју и онемогући им ноћно тумарање градом, видећемо ускоро.

Свакако да унесрећеним људима који су се, бежећи од ратова, нашли у нашем граду, треба помоћи, али чињеница је да су домаћем становништву у овом моменту направили мноштво проблема, највише због неорганизованости државних и локалних органа који многе непожељне ситуације не могу да контролишу, наводи се у саопштењу “Удружених грађана Сомбора”.

This Post Has 2 Comments

  1. Vlada

    Ma kakvi UNESRECENI??!!!Pa ko ne vidi da svi migranti imaju isto godina,gde su zene,nejac i starci???!E,ti unesreceni nisu ovde,tako da ovi ratnici ne mogu biti UNESRECENI.To su borci islama,kada pukne,neki ce se cesati gde ih ne svrbi.

  2. Franja Pavlov

    SUVISE BLAGO RECENO GDESU NASILJA I UBISTVA LOJA NAM CINE I NI TO NIJE SVE TOSU PODLACI KOJI SNAMEROM DOLAZE U EVROPU DA JE UNISTE NIKO NIJE TOLIKO NAIVAN DA ODE U TUDJU DRZAVU I DA TAMO BUDE MIRAN I UJEDINJAVATISE SA NARODOM GDESU DOSLI KADA ONI U STARTU CINE TAKO TESKA SILOVANJA I UBISTVA STACE BITI KADA OJACAJU I PREPLAVE SRBIJU NIE TO JEDNA PORODICA ILI VISE TOJE VOJSKA ZLOCINACA KOJA SE U ALAHA ZAKLELA DACE OSVOJITI EVROPU A TO NIJE ZA PONIZAVATI VEC SA VELIKOM PAZNJOM PRATITI ZAST NAM ZENE I DECA NESMEJU SLOBODNO DASE KRECU VEC IH SILUJU I UBIJAJU I JOS TO STOSTE IZNELI I JOS TO STO SE NEMOZE PREDVIDETI PITAJTE MADJARE I ORBANA PACE VAS NAUCITI KAKO SE TREBA ODBRANITI OD NASILNIKA I TO SAMO ONIH KOJI NEMOGU STRPLJIVO DOCEKATI POJACANJE KOJE IM STIZE VLADA JE SAMO PODPISALA ZA MILION A SNJIMACE DOCI NEZNAIM SE BROJA PA ZIVI BILI ALI I NEDOCEKALI NAJTEZI ZLOCIN SVIH VREMENA VČADU TRBA RUSITI I KAZNITI DOK SE JOS MOZE ZIVELI SOMBORCI I POSLUSAJMO SAET MADJARSKE I ORBANA KADA ONI MOGU DA ZAUSTAVE ZLO I ZLOCINCE VALDA I MI TO MOZEMO

Оставите одговор