УЧЕНИЦИ ИЗ КИШПЕШТЕ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПОСЕТИ СОМБОРУ
УЧЕНИЦИ ИЗ КИШПЕШТЕ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПОСЕТИ СОМБОРУ

Сарадња два братска града Сомбора и Кишпеште настављена је и ове године, кроз размену и дружење деце. Петнаест ученика узраста од 16 до 18 година и две наставнице из Гимназије у Кишпешти боравиће у Сомбору до 07. јула, а домаћин им је ОШ „Братство Јединство“.

За госте из Кишпеште припремљен је програм током којег ће имати прилику да упознају Сомбор и околину, камп Црвеног крста, Дида Хорњаков салаш, да плове Великим бачким каналом, посете Суботицу, СРП „Горње Подунавље“ и да учествују у бројним другим активностима.

Добродошлицу у Сомбор им је пожелела градоначелница Душанка Голубовић.

  • Драго ми је што и ове године деца из Сомбора имају прилику да се упознају са децом из Кишпеште и да са њима проведу своје слободно време, али и да имају организоване активности у којима сви заједно могу много тога да науче, истакла је током пријема градоначелница Голубовић.

Пријему деце у згради Жупаније присуствовао је и помоћник градоначелнице, Атила Прибила који им је испричао нешто више о згради у којој се налазе. Као и током претходних размена ученика из ова два братска града, циљ је да се деца друже, упознају специфичности државе и града домаћина и да се на тај начин уче прихватању различитости и толеранцији.

Оставите одговор