У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 57.000 ЉУДИ – РАСТЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ ДЕЦЕ
У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 57.000 ЉУДИ – РАСТЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ ДЕЦЕ

У свим општинама Западнобачког округа укинута је ванредна ситуација, од корона вируса обољевају спорадични случајеви, а колективни имунитет се стиче у складу са просеком осталих градова у држави.

Према подацима сомборског Завода за јавно здравље, у Западнобачком округу тренутно има само 23 ковид позитивне особе, а имунизовано је 57.340 грађана.

Према подацима до којих је дошла Радио телевизија Војводине, у Сомбору је 46,2 одсто грађана ревакцинисано и највише је оних који долазе без пријаве, а РТВ пише да интересовање расте и за имунизацију деце. Др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору објашњава да деца од 12 до 15 година могу да се вакцинишу искључиво „Фајзер“ вакцином уз препоруку педијатра субспецијалисте, уколико имају придружена обољења.

  • Уколико се ради само о гојазној деци која би требала да приме вакцину, довољна је препорука њиховог педијатра. Сагласност за ту вакцину потписује родитељ. За децу од 16 до 18 година која имају право на личну карту важе правила као и за одрасле особе, а уколико немају личну карту или пасош долази родитељ који потврђује њихов идентитет, објаснио је др Хлодик за РТВ.

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.