У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ СВЕ ВИШЕ ВАКЦИНИСАНИХ, АЛИ РАСТЕ И БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА
У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ СВЕ ВИШЕ ВАКЦИНИСАНИХ, АЛИ РАСТЕ И БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

У Западнобачком округу је 7.785 грађана примило прву дозу вакцине, а 7.697 је завршило процес имунизације. На пункту за масовну вакцинацију у Сомбору, данас се обавља само ревакцинација грађана кинеском вакцином.

Док се повећава број вакцинисаних грађана, расте и број оболелих од корона вируса каже др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.

  • У Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор вакцинисано је 7.890 грађана, од којих је прву дозу примило 3.724 особе, а обе дозе је добило 4.166 лица, док је у сомборској болници 982 лица примило само прву дозу. У Дому здравља Апатин је вакцинисано 2.254 лица од којих је 1.152 примило прву, а 1.102 обе дозе. У кулском дому здравља је 2.412 особа вакцинисано од чега је 1.031 примило прву дозу, а 1.381 обе дозе, док су у Оџацима вакцинисане 1.944 особе, односно 896 грађана је примило прву дозу, а 1.048 обе дозе вакцине, каже др Цветић.

Према њеним речима, у Сомбору тренутно има 131 ковид позитивна особа, а како каже, највећи скок оболелих је забележен у Кули где има 255 Ковид позитивних пацијената. Апатин има 40 случајева, а Оџаци 23 оболела.

Др Здравко Хлодик, координатор за масовну имунизацију у Сомбору каже да је на највећем пункту за имунизацију, у Градској хали „Мостонга“ укупно вакцинисано 12.150 лица.

  • Добили смо и спискове за 125 непокретних лица из града и сомборских села који се морају вакцинисати у кућним условима, па се тренутно бавимо организацијом како би обавили тај посао. Од сутра се планира и ревакцинација руском вакцином, а такође добијамо и „Фајзер“. Током протекле седмице у Ковид амбуланти смо обавили 163 прегледа, а тестирали смо 195 грађана, од којих је 45 лица било позитивно на Корона вирус. Према сомборској болници смо упутили 28 пацијената, објашњава хлодик.

Због погоршања епидемијске слике, надлежни апелују на грађане да носе заштитне маске, држе физичку дистанцу и редовно дезинфикују руке. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор