У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 2.415 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА
У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 2.415 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

Институт за јавно здравље Војводине и даље оцењује епидемиолошку ситуацију на територији свих општина и градова у покрајини као ванредну. Током претходног дана у Војводини је регистровано 778 нових случајева, а по броју нових случајева највећи број је регистрован у Новом Саду, 210. Ситуација је и даље критична у Панчеву, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Суботици и Сремској Митровици. Када је реч о прегледима у сомброској Ковид амбуланти, у току викенда број прегледа је повећан.

Епидемиолошка ситуација у Западнобачком округу је и даље неповољна оцењују у Заводу за јавно здравље Сомбор и наводе да је према последњим информацијама у округу инфицирано 2.415 особа.

  • Имамо пораст броја новооболелих. У Сомбору тренутно има 737 случајева, у Апатину је 390, у Кули је забележен пораст на 814 и у Оџацима 474. Свакодневно добијамо информације из Ковид амбуланти у Западнобачком округу о свим променама, подаци се редовно ажурирају и оне који су скинути из изолације или PCR негативни, скидамо са листе активних случајева. Због нових мера, од данас очекујемо повећан број за PCR тестирање, јер наши људи који из иностранства улазе у своју земљу су у обавези да имају негативан PCR тест, каже др Татјана Медић, епидемиолог, начелник Центра за контролу и превенцију болести у Заводу за јавно здравље Сомбор.

До пре две недеље код пацијената су доминирали симптоми болова у мишићима, главобоља и дијареја, а вратили су се симптоми кашља и опште слабости, истичу у сомброској Ковид абуланти.

  • Од 12. децембра до данас имали смо 636 прегледа у Ковид амбуланти, а тестирали смо 574 особе. Такође, у сомборску Општу болницу упутили смо 85 лица, а број позитивних је 76. Због повећаног броја прегледа ангажовали смо и додатно особље. Тренутно је у амбуланти ангажовано седам лекара и 11 медицинских лекара и техничара, док су у лабораторији ангажована два запослена, каже Др Здравко Хлодик, начелник Ковид амбуланте у Сомбору. (РТВ)

Оставите одговор