У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 1960 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ
У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 1960 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ

У Западнобачком округу се не смањује број оболелих од корона вируса, а све је више решења којима се особе које су имале контакт са оболелима упућују у кућни карантин. Ковид амбуланта у Сомбору има дупло више прегледа и сумњи на случај него пре десетак дана, али на срећу, током девет месеци рада није забалежен ни један случај оболења медицинског особља. Када је реч о оболелим медицинарима из Дома здравља у Сомбору, они се полако враћају на посао и ту се ситуација стабилизује, кажу за РТВ у Ковид амбуланти.

У Западнобачком округу бележи се пораст броја новооболелих од Ковида-19, а према последњим подацима Завода за јавно здравље у Сомбору, на територији округа је 1.960 особа инфицирано вирусом.

  • Закључно са 7. децембром у Сомбору је 658 оболелих, у Кули 557 оболелих, у Апатину је 380, док је у Оџацима 365 активних случајева од короне. Ја бих молила све грађане да предтојеће празнике прославе само у најужем кругу људи, рекла је др Гордана Цветић, епидемиолог сомборског Завода за јавно здравље.

И проед сменског рада, у сомборској Ковид амбуланти кажу да последњих дана имају знатно већи прилив пацијената који се јављају због сумњи на ковид случај, укидања изолације, тестирања ради пријема у болницу или издавања дознака за посао ковид позитивним пацијентима.

  • У протеклој недељи смо имали 576 прегледа, а због даље обраде и тежине клиничке слике 94 пацијента су послата у Општу болницу Сомбор. У истом периоду је обављено 493 тестирања пацијената серолошки, антигенски и ПЦР, изјавио је Здравко Хлодик, начелник Ковид амбуланте.

Пацијенти заказују преглед у Ковид амбуланти, а чекања нема.

  • Први талас оболелих здравствених радника је прошао, а у Дому здравља је било њих 24 који су позитивни на Ковид. Они полако излазе из изолације. Здравствени радници се и сада јављају, али у односу на претходни период то је спорадично, додао је Здравко Хлодик.

Одељење санитарне инспекције за западнобачки округ урадило је 2.079 решења које се односе на мере карантина у кућним условима, а због неповољне епидемиолошке ситуације у Сомбору, Оџацима, Апатину и Кули на снази је ванредна ситуација.

Оставите одговор