У ВРТИЋ МОГУ И ДЕЦА ЧИЈИ РОДИТЕЉИ НЕМАЈУ ПОТВРДУ ПОСЛОДАВЦА
У ВРТИЋ МОГУ И ДЕЦА ЧИЈИ РОДИТЕЉИ НЕМАЈУ ПОТВРДУ ПОСЛОДАВЦА

У складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства здравља, Предшколска установа „Вера Гуцуња“ Сомбор је јуче, 25. маја 2020. године отворила своја врата и за децу чији родитељи не могу да добију потврду од послодавца да послове морају да обављају из седишта организације.

Ипак, из ПУ „Вера Гуцуња“ родитељима и даље препоручују да, уколико су у могућности, остану са дететом код куће, имајући у виду осетљивост периода у којем још увек постоје ризици од ширења епидемије.

Родитељи који своје дете желе да доведу у вртић, долазак малишана морају да најаве најмање два дана раније, ради правовременог планирања и организације рада у установи, али и да приликом повратка детета у установу донесу потврду педијатра о здравственом стању детета и уредно примљеним вакцинама, не старију од седам дана.

Прилоком доласка у установу, свако дете мора да прође важећу процедуру која подразумева мерење температуре у пратњи једног родитеља, обавезно поштовање препоручене дистанце од 2 метра, а прихват деце се вршити у унапред договореним интервалима уз минимално задржавање родитеља, који при доласку у вртић обавезно морају да носе маску.

Оставите одговор