У ТОКУ ПРИЈАВЕ ЗА ОВОГОДИШЊИ „СОМБОРСКИ КОТЛИЋ“, ЗВЕЗДА ВЕЧЕРИ ХАЛИД БЕШЛИЋ!
У ТОКУ ПРИЈАВЕ ЗА ОВОГОДИШЊИ „СОМБОРСКИ КОТЛИЋ“, ЗВЕЗДА ВЕЧЕРИ ХАЛИД БЕШЛИЋ!

Двадест и трећи по реду „Сомборски котлић“ биће одржан 20. јуна 2020. године. Манифестација ће традиционално бити одржана на Тргу Светог Тројства, а почетак је заказан за 19 часова када ће по традицији, градоначелница Сомбора упалити прву ватру. Сомборце и њихове госте ће забављати тамбурашки оркестар „Равница“, а звезда вечери је фолк певач Халид Бешлић, чији наступ ће почети у 21 сат. Проглашење победника овогодишње паприкашијаде заказано је за 23 сата.

Учесници који одлуче да се такмиче у кувању рибљег паприкаша котизацију плаћају 4.500 динара, док је учешће за оне куваре који не желе да их оцењује стручни жири 3.000 динара. За цену котизације учесници добијају сто за шест особа, три килограма (бруто) очишћене и исечене рибе, једну промо мајицу манифестације, дрва за ложење и место за кување.

Риба ће се уз купон преузимати на дан манифестације од 10 до 18 часова у рибарници „Златна рибица“, Трг Цара Лазара 22 (преко пута „Живинске пијаце“).

Осим предвиђеног такмичења у кувању рибљег паприкаша, и пригодних награда за оне који по оцени стручног жирија буду најбољи, организатори манифестације ће наградити и најлепше аранжиране столове, као и највеселија друштва.

Екипе учесника треба са собом да понесу: котлић, ланац за котлић, дрва за потпалу, лук и зачине, тесто, хлеб, пиће, тањире, есцајг, сипаћу кашику, чаше, столњак и по жељи додатни аранжман за уређење стола.

Додатне информације се могу добити сваког радног дана од 8 до 17 и суботом од 9 до 14 часова у Туристичкој организацији града Сомбора, Трг Светог Тројства 1 (Градска кућа) или телефоном на број 025/434-350 и 025/434-330.

Оставите одговор