У ТОКУ ПРЕСВЛАЧЕЊЕ ЗАВРШНОГ СЛОЈА АСФАЛТА НА ДЕОНИЦИ ПУТА КРОЗ БЕЗДАН
У ТОКУ ПРЕСВЛАЧЕЊЕ ЗАВРШНОГ СЛОЈА АСФАЛТА НА ДЕОНИЦИ ПУТА КРОЗ БЕЗДАН
  • Post category:Друштво

Радови на ревитализацији државног пута од граничног прелаза Бачки Брег до Сомбора приводе се крају. У току је пресвлачење завршног слоја асфалта на деоници кроз насељено место Бездан, а радове који су у току обишли су данас градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Ђорђе Зорић.

„Пре пар година завршена је прва деоница, кроз прекограничну сарадњу са Мађарском, у дужини од 14,6 km, а у овој години настављају се радови у дужини од преко 10 km на овом државном путу од Сомбора ка Бачком Брегу. Веома је битно што реконструкцијом и рехабилитациом овог државног пута повећаће се и носивост самог пута, тиме ћемо омогућити да једна целина од Сомбора ка граничном прелазу Бачки Брег буде комплетно рехабилитована. Очекујемо до краја новембра да буду завршени радови. У следећој недељи биће комплетно завршен завршни слој, тада нас очекују радови на банкинама, на колским прилазима, као и на уређењу атмосферских канала“ рекао је Ратковић.

У току 2022. године укупно је рехабилитовано близу 20 km државних путева на територији Града Сомбора,  комплетно су завршени радови кроз насељено место Колут, а реконструисане су и две обилазнице око Сомбора.

„Ми као Град настављамо са уређењем локалних путева и до краја децембра урадићемо и у другим насељеним местима радове које смо предвидели за ову годину“ поручио је градоначелник.