У ТОКУ ПОСТАВЉАЊЕ ВИДЕО НАДЗОРА НА РАСКРСНИЦАМА У СОМБОРУ! ГРАД ЋЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ДЕЛИТИ БЕСПЛАТНА АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ
У ТОКУ ПОСТАВЉАЊЕ ВИДЕО НАДЗОРА НА РАСКРСНИЦАМА У СОМБОРУ! ГРАД ЋЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ДЕЛИТИ БЕСПЛАТНА АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ

На седници Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора договорена је реализација неколико активности у наредном периоду. У току је постављање видео надзора на раскрсницама у граду, а очекује се да ће надзор половином године бити стављен у функцију. Ове године у плану је и постављање два брзинска дисплеја у зонама школе на локацијама у Коњовићевој улици и на Стапарском путу, са циљем да се успори саобраћај и тако повећа безбедност деце на путу до школе и вртића.

Како нам предстоји топлије време и све више људи одлучује се на превоз бициклом, Савет је одлучио да се настави са поделом светлосних сетова бициклистима у граду и насељеним местима. Према подацима Полицијске управе, у протекле четири године у Сомбору је за 28% смањено страдање бициклиста у саобраћају, али и поред тога треба да се повећа безбедност бициклиста старијих од 65 година који представљају најугроженију групу.

Савет за безбедност саобраћаја планира ускоро да почне и са поделом ауто седишта за бебе. Седишта ће на поклон од града добити првих 100 беба рођених у 2021. години, а 100 седишта биће додељено путем конкурса. Град ће такође, путем конкурса организовати поделу седишта за превоз деце бициклом.

Оставите одговор