У ТОКУ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРСИ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ЋИРИЛИЦА ПИШЕ СРЦЕМ“
У ТОКУ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРСИ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ЋИРИЛИЦА ПИШЕ СРЦЕМ“

Традиционална манифестација „Ћирилица пише срцем“, Завичајног удружења Срба „Корјени“ из Сомбора биће организована и ове године али у оквиру кампање „Остани код куће“ и понашајмо се одговорно.

Из овог удружења позивају све заинтересоване да до 24. маја 2020. године на фејсбук страницу „Коријени Сомбор – Завичајно удружење Срба“ или на мејл cirilica.so@gmail.com пошаљу своје литерарне радове на тему „Не дамо светиње“. Литерарни конкурс је расписан и за прозни текст, али и за песму.

У оквиру овог програма „Коријени“ су расписали и конкурс за најуреднију и најлепшу ђачку свеску писану ћирилицом. Заинтересовани учитељи, наставници и професори треба да шаљу пријаве у електронској форми, а треба да садржи: фотографије странице свеске, основне податке о ученику и наставнику (име и презиме, разред, школа, место, име и презиме учитеља, наставника, наставни предмет) и треба да буде послата на горе наведену мејл адресу. Рок за пријаве је 24. мај 2020. године, односно до празника Светих Ћирила и Методија који се празнује и као Међународни дан словенске писмености.

Како је наведено у позиву, својом уредношћу, лепотом и вештином писања ученик на приложеним страницама свеске треба да покаже лепоту употребе ћирилице у настави. Стручна комисија ће прегледати пристигле фотографије, прогласити најуредније и најлепше свеске и наградити највредније ђаке и њихове наставнике.

„Позивамо наше чланове и све суграђане да напишу краснописом или калиграфски, кратку лепу мисао или стих и у оквиру програма и кампање „Остани код куће“ и на тај начин допринесу неговању традиционалног ћириличног писма“, стоји у допису „Коријена“.

Овај калиграфски конкурс биће такође стручно испраћен а радови прегледани, промовисани и награђени на празник у оквиру ове манифестације.

Оставите одговор