У ТОКУ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ „МОЈ СТРИП“
У ТОКУ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ „МОЈ СТРИП“

Удружење „Центар за превенцију, едукацију и безбедност“ Сомбор је у сарадњи са Клубом љубитеља стрипова Сомбор, поводом петогодишњице постојања Клуба расписао ликовни конкурс под називом „Мој стрип“ који траје до 18. децембра 2020. године, а на конкурсу учествују сви радови који у наведеном року пристигну организатору.

На конкурсу могу учествовати ученици основних школа са територије Града Сомбора и из околних насељених места и биће подељени у категорије:

1.категорија – ученици 1. и 2. разреда основне школе,
2.категорија – ученици 3. и 4. разреда основне школе,
3.категорија – ученици 5. и 6. разреда основне школе,
4.категорија – ученици 7. и 8. разреда основне школе.

Тема конкурса је „Мој стрип“, а учесници цртачким и ликовним техникама треба да прикажу стрип онако како га они доживљавају. Дозвољено је представити већ постојеће стрип јунаке, супер хероје, нове и измишљене ликове, стрип каиш или стрип таблу, по слободном избору аутора.

Радови се израђују на папиру димензија 40 х 29 центиметара (блок бр. 5), цртачким или сликарским техникама, по слободном избору аутора.

Предаја радова на конкурс врши се у договору између лица овлашћеног од стране школе за предају радова и организатора конкурса. Радови се могу предати директно у просторије удружења у Сомбору, улица Трг цара Лазара бр. 3, зграда Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, улаз са задње стране зграде, четвртком од 10 до 13 сати и суботом од 19 до 21 сат.

На полеђини сваког цртежа обавезно треба написати: име и презиме аутора, име школе, разред и одељење, име и презиме једног од родитеља и контакт телефон. Радови без тражених података неће бити разматрани од стране комисије.

Од свих благовремено пристиглих радова, стручни жири који броји три члана, од којих је најмање један академски сликар или афирмисани стрип аутор, из сваке категорије издвојиће по 10 најбољих радова, укупно 40 радова. Од изабраних 10 радова из категорије, жири ће одабрати три најбоља рада и прогласиће прво, друго и треће место.

Аутори свих радова који пристигну благовремено добиће бесплатну чланску картицу Клуба љубитеља стрипова Сомбор. Аутори изабраних 40 радова добиће захвалнице од стране организатора. По три изабрана рада из сваке категорије добиће диплому од стране ортанизатора, као и вредне награде које су обезбеђене од пријатеља удружења и донатора.

Проглашење победника биће одржано, 27. децембра 2020. године, у 17 сати преко „live“-а на Фејсбук страници „Клуб љубитеља стрипова Сомбор“ (https://www.facebook.com/stripovisombor), након чега ће радови бити доступни за прегледање на наведеној страници („online“ изложба).

Примљени радови се не враћају, а организатори конкурса задржавају право да их искористе као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, уз обавезно навођње аутора, без накнаде ауторима.

За све ближе информације заинтересовани се могу обратити организаторима на адресу електронске поште: centar.peb@gmail.com или stripovisombor@gmail.com, односно путем фејсбук странице „Клуб љубитеља стрипова Сомбор“.

Оставите одговор