У СОМБОРУ ЗА САДА НЕМА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНАВИРУСА, ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СПРЕМНО ЗА ПРВЕ ПАЦИЈЕНТЕ
У СОМБОРУ ЗА САДА НЕМА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНАВИРУСА, ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СПРЕМНО ЗА ПРВЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Апотеке у Западнобачком биће ускоро опремљене средствима за дезинфекцију којих тренутно нема на тржишту. Како у сомборским апотекама кажу за РТВ – „ни запослени не носе заштитне маске, јер их тренутно нема на тржишту“.

Већина апотека на вратима има обавештење чега у апотекама нема како грађани не би улазили само за те информације да питају. У апотекама апелују на грађане да имају разумевања и поверења, те да не стварају панику до доставе нових залиха, јер се од њих ништа не сакрива.

У сомборским апотекама, али и објектима у мањим местима апотекарке углавном раде без заштитних маски, јер како смо сазнали, све је распродато пре недељу дана, а нове испоруке се тек очекују. Забележили смо да дистрибуција са лековима функционише, али нису достављене очекиване заштитне маске, рукавице, сапуни за дезинфекцију, алкохол и друга средства.

  • Све што смо имали од средстава за дезинфекцију распродали смо средином прошле недеље. Међутим, имамо залихе лекова за снижавање температуре, парацетамола, бруфена, али и таблета за дезинфекцију грла, казала је Роберта Сабо, апотекарка у Бездану.

Поред тога што су апсолутно забрањене посете у сомборској Општој болници “Др Радивој Симоновић”, предузете су и максималне безбедносне мере. На самом улазу у болницу налази се тим медицинског особља, а са сваким ко мора да уђе у објекат болнице из хитних разлога обавља се разговор и мери се телесна температура. Пацијенти који имају проблема са дисајним путевима или повишену телесну температуру аутоматски се упућују у зелени шатор.

Како нам је речено, у шатору се обавља епидемиолошка анкета, где, уколико постоји основа, епидемиолог увтрђује даље мере поступања у случају Covid19. У сомборској болници је спремно Одељење да смести прве пацијенте оболоеле од корона вируса, а до јуче поподне није било оболелих.

У сомборском дому здравља апелују на пацијенте, а нарочито оне преко 65 година да не долазе у здравствене установе. Наглашавају да сви пацијенти искључиво прво зову телефоном и заказују прегледе или објасне какве имају симптоме или проблеме како би им се дале одговарајуће инструкције или упутила Хитна медицинска помоћ. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор