У СОМБОРУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 50% ПУНОЛЕТНОГ СТАНОВНИШТВА
У СОМБОРУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 50% ПУНОЛЕТНОГ СТАНОВНИШТВА

У Западнобачком округу је много боља епидемијска ситуација, а 62 пацијента је позитивно на вирус Ковид–19. Према подацима Завода за јавно здравље, у Сомбору има 35 особа позитивних на Ковид-19, у Апатину четири, Кули четрнаест и у Оџацима само девет ковид позитивних грађана, објавио је РТВ.

Сомбор се придружио градовима који је имунизацијом обухватио преко 50 одсто пунолетног становништва, од чега је обе дозе примило 46 одсто грађана. Пункт за масовну имунизацију у Сомбору је од јуче премештен на затворени базен, а радно време пункта је сваког радног дана од 08 до 16 часова и суботом од 08 до 14 часова. Према речима координатора за масовну имунизацију у Сомбору др Здравка Хлодика највише грађана и даље долази без пријаве.

  • Као што је поменула и премијерка Ана Брнабић, ми смо прешли број од 50 одсто вакцинисаних. Ради исти број екипа, јер се и даље вакцинација врши на селима. Ми са имунизацијом идемо добрим темпом, настављамо и даље докле год има заинтересованих, каже Хлодик за РТВ.

Кол центар Града Сомбора наставиће да подсећа грађане на њихове термине ревакцинације, али и да пружа све неопходне информације у вези вакцинације и помоћи око добијања дигиталног зеленог сертификата. Број телефона на који грађани могу да се обрате за све информације је 064/069-82-47 и доступан је сваког радног дана од 08 до 14 часова.

  • Захваљујући дисциплини наших грађана и одличној епидемиолошкој ситуацији, укинута је ванредна ситуација. Оно што је битно нгаласити је чињеница да и поред тога што је укинута ванредна ситуација, поштоваће се све мере кризног штаба, напомиње за РТВ члан штаба за ванредне ситуације у Сомбору Иван Глигорић.