У СОМБОРУ ВАКЦИНИСАНО 5.500 ГРАЂАНА, СУТРА ПОЧИЊЕ РЕВАКЦИНАЦИЈА
У СОМБОРУ ВАКЦИНИСАНО 5.500 ГРАЂАНА, СУТРА ПОЧИЊЕ РЕВАКЦИНАЦИЈА

Масовна имунизација у Западнобачком округу се спроводи са све три доступне вакцине, кажу за РТВ у Заводу за јавно здравље из Сомбора. За оне грађане који су примили вакцине од 20. јануара, ревакцинацинација почиње сутра, 10. фебруара. У Западнобачком округу је до сада имунизацијом убухваћено 9.408 грађана, а број обололеих од вируса Ковид–19 пао је испод 300.

  • Што се тиче активних случајева по општинама, највише инфицираних је у Сомбору где има 105 случајева, потом следи Кула са 85 инфицираних, па Апатин са 60 активних и у Оџацима има 21 оболели. Масовна имунизација је одлично организована по свим домовима здравља у западнобачком округу. До сада је вакцином произвођача Фајзер вакцинисано 595 људи, а већ се ревакцинисало 365 људи, када је реч о фајзеровој вакцини. Далеко већи број је оних који су примили кинеску вакцину, а почели смо вакцинацију и са руском, рекла је Др Гордана Цветић – епидемиолог у Заводу за јавно здравље Сомбор.

Др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору изнео је податак да је до сада у Градској хали „Мостонга“ вакцинисано 4.685 грађана, док је укупно на територији града Сомбора вакцинисно 5.501 грађанин.

  • Овог викенда смо радили вакцинацију непокретних грађана на територији града. Данас вакцинишемо кинеском и руском вакцином „Спутњик – В“, а од среде креће масовна ревакцинација за грађане који су вакцину примили од 20. јануара, додао је Хлодик.

Логистичку подршку на пункту за масовну имунизацију пружају волонтери јавних предузећа из Сомбора, ангажовани у раду кол центра.

  • Грађани Сомбора могу да се обрате градском кол центру за имунизацију позивом на број телефона 064/069-82-47 у периоду од 8 до 15 часова, како би добили све неопходне информације о вакцинацији, као и помоћ приликом пријаве на портал е-Управа, објаснио је Иван Глигорић – члан Штаба за ванредне ситуације града Сомбора.

У сомборској болници кажу да је ситуација много боља. На респираторима нема пацијената, а у овој установи се од корона вируса тренутно лечи тринаест пацијената. (РТВ)

Оставите одговор