У СОМБОРУ ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА, ИМУНИЗАЦИЈА ПОЧЕЛА И У ПРЕДУЗЕЋИМА
У СОМБОРУ ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА, ИМУНИЗАЦИЈА ПОЧЕЛА И У ПРЕДУЗЕЋИМА

У Сомбору је почела имунизација грађана без заказивања у оквиру акције “Отворена врата”, а судећи по реакцијама, нарочито старијих грађана, Сомборци овакав начин оцењују као више него позитиван, јер је доступан онима који нису у могућности да се пријаве на портал Е–управа.

Други дан акције “Отворена врата” у оквиру које није потребно заказивање вакцинације на сомборском пункту за масовну имунизацију, у спортској хали “Мостонга” одзив је, кажу, више него добар, а прву дозу синофарма примило је више од 700 грађана. Без пријаве ће се грађани моћи вакцинисати и у селима, а имунизација се обавља и у предузећима.

  • Већ смо одрадили вакцинацију у Фабрици акумулатора, на реду је имунизација запослених у фабрици „Фиорано“, а то су уједно и највеће фирме које имамо у Сомбору. Упоредо идемо и са осталим вакцинацијама приоритетних група. На територији града Сомбора подељено је 29.077 доза, при томе је укупан број лица који су примили прву дозу 16.250, што представља 25 одсто укупно одраслог становништва на подручју града. Обе дозе је примило 12.827 људи, што је 19 одсто, каже Др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору.

Др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље Сомбор каже да је у дому здравља Апатин ревакцинисано 3.198 грађана, у Кули 3.367, а у Оџацима 2.992, па на територији Западнобачког округа када се у обзир узме и Сомбор, тренутно има 22.354 ревакцинисане особе.

У сомборској болници се од Ковида лечи 43 пацијента од којих су два на респиратору, а према речима надлежних, на нивоу Западнобачког округа има више од 1.300 грађана који су позитивни на Ковид-19. (РТВ)