У СОМБОРУ ПОЧЕЛА МАСОВНА РЕВАКЦИНАЦИЈА, ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ДОБИЈАЊЕ ПРВЕ ДОЗЕ НА ЧЕКАЊУ
У СОМБОРУ ПОЧЕЛА МАСОВНА РЕВАКЦИНАЦИЈА, ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ДОБИЈАЊЕ ПРВЕ ДОЗЕ НА ЧЕКАЊУ

У Западнобачком округу је данас почела масовна ревакцинација, а приоритетне групе су већ примиле другу дозу вакцина. Град Сомбор је оформио Кол-центар за масовну вакцинацију као помоћ грађанима у пријави на е-портал за масовну вакцинацију. Оператери грађанима пружају помоћ у пријави на портал еУправе и дају неопходне информације у вези са самом пријавом. За грађане који су тешко покретни град Сомбор је обезбедио и превоз. Број телефона на који грађани могу да траже помоћ је 064/069-82-47 и доступан је од 8 до 15 часова сваког радног дана.

Првог дана масовне ревакцинације у Сомбору другу дозу кинеске вакцине је примило 250 грађана. На највећем пункту за масовну имунизацију, у спортској хали „Мостонга“ чекања нема.

У Западнобачком округу до сада је вакцинисано 9.757 грађана, од чега у Сомбоу 5.743.

  • Од сутра ће бити више људи на ревакцинацији, између 450 и 500 грађана сваког дана, све док се не ревакцинишу сви они који су до сада примили прву дозу вакцине. У овом периоду нисмо добили спискове за вакцинацију, значи обављамо само ревакцинацију, а када добијемо спискове за нову вакцинацију радићемо вакцинацију и ревакцинацију упоредо, објаснио је Др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације.
  • Број телефона који смо активирали је за грађане, а наши волонтери им дају неопходне информације. За све тешко покретне грађане ми смо обезбедили превоз за сва насељена места на територији града, изјавио је Иван Глигорић, члан штаба за ванредне ситуације града Сомбора.

Ревакцинацијом је до сада обухваћен највећи број здравствених радника и приоритене групе, као и запослени и корисници у домовима за старе. (РТВ)

Оставите одговор