У СОМБОРУ ОТВОРЕНЕ ТЕЛЕФОНСКЕ ЛИНИЈЕ ЗА ПСИХОСОЦИЈАЛНУ ПОДРШКУ ГРАЂАНИМА
У СОМБОРУ ОТВОРЕНЕ ТЕЛЕФОНСКЕ ЛИНИЈЕ ЗА ПСИХОСОЦИЈАЛНУ ПОДРШКУ ГРАЂАНИМА

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора данас је одржао седницу на којој је анализирано постојеће стање у граду, функционисање прописаних мера и препорука, као и шта треба да се допуни или коригује у складу са мерама које је увела Влада Србије, како би се спречило ширење корона вируса.

Чланови Штаба констатовали су да је приметно мања фреквенција грађана у граду, да се поштује забрана кретања од 20,00 до 5,00 часова, али је упућен додатни апел старијим суграђанима да не излазе из својих домова. Суграђани старији од 60 година могу да се обрате Волонтерском центру Црвеног крста Сомбор за набавку основних животних потрепштина на бројеве телефона: 060/505-3934 и 064/069-8247.

На састанку је договорена и координација у раду Сигурне куће у случају породичног насиља, а у складу са мерама спречавања ширења заразе.

Такође, од данас су почеле са радом и телефонске линије за психосоцијалну помоћ при Црвеном крсту Сомбор и при Заводу за јавно здравље, намењене свим суграђанима који се налазе у изолацији и имају потребу да им се пружи психолошка подршка.

Дезинфекција у граду иде по плану и наставиће да се активно спроводи сваког дана на јавним површинама и објектима јавне намене како у граду, тако и у насељеним местима.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора, на челу са градоначелницом Душанком Голубовић, упутио је још једном молбу грађанима да наставе да се придржавају донетих мера, а нарочито мера изолације, како би се сачувало здравље свих суграђана.

Оставите одговор