У СОМБОРУ ОДРЖАНO TAКМИЧЕЊЕ У КРОСУ „КУП ГРАДОВА“
У СОМБОРУ ОДРЖАНO TAКМИЧЕЊЕ У КРОСУ „КУП ГРАДОВА“

На хиподрому у Сомбору је одржан „Куп градова“, такмичење у кросу на коjeм су учешће узели такмичари из целе Србије. Одржано је 26 трка у предшколском, основношколском и средњошколском узрасту, а у последње две трке такмичили су се сениори и сениорке, што је уједно било такмичење за „Првенство Србије“.

На отварању такмичења „Куп градова“ члан Градског већа за област деце, омладине, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић истакла је да је такмичење организовано у складу са епидемиолошким мерама.

  • Ово је изузетно важно такмичење за нас, a прошле године Град Сомбор се показао као као изузетно добар домаћин. Ове године такмичење је попримило другачији облик и другачију димензију. Због епидемиолошке ситуације у којој се налази цео свет, морали смо да ускладимо и пропозиције овог такмичења наспрам епидемиолошких мера. Овде ће бити учесници у много мањем капацитету, али такмичење ће свакако имати исти квалитет као што је и прошле године. Испоштовали смо све епидемиолошке мере како би ово такмичење могло да се организује овде у Сомбору, рекла је Нађ Косановић.

Учеснике такмичења поздравио је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, пожелевши им пуно успеха у такмичењу.

Прво место у конкуренцији сениора освојио је Елзан Бибић, друго место Милош Малешевић, а треће Никола Раичевић. У конкуренцији сениорки најбржа је била Саима Мурић, друга је Ленка Николић, а трећа Мејира Мехмедовић.

Оставите одговор