У СОМБОРУ ОДРЖАН „ХХV БАЧКА КУП“ – ДОМАЋИ АЕРОМОДЕЛАРИ ОСВОЈИЛИ ШЕСТ ОДЛИЧЈА
У СОМБОРУ ОДРЖАН „ХХV БАЧКА КУП“ – ДОМАЋИ АЕРОМОДЕЛАРИ ОСВОЈИЛИ ШЕСТ ОДЛИЧЈА

У организацији Aероклуба „Сомбор“ на терену код Билића и Ранчева 20. јуна 2021. године је одржан јубиларни, ХХV Бачка куп и Отворено првенство Војводине, интернационално такмичење аеромоделара.

Такмичење је одржано у категоријама слободнолетећих модела класе Ф1АБЦ и Х, а учествовало је педесет моделара из Србије, Босне и Херцеговине и Мађарске, а манифестацију је отворио председник Ваздухопловног Савеза Војводине, Божо Грубић из Нове Пазове.

Сомборски аеромоделари су се одлично показали и као организатори, али и као такмичари јер су остварили одличне резултате. Домаћи такмичари су освојили укупно шест одличја.

Стефан Настасић је био други а Владимир Волић трећи у јуниорској конкуренцији у класи Ф1А, док је у истој класи, али у сениорској односно укупној конкуренцији Владимир Миљуш освојио треће место и бронзану медаљу. У истој класи сомборац Милан Вукелић је био пети, док је његова клупска другарица Кристина Селак заузела шесто место. У класи модела Ф1Х у јуниорској конкуренцији Кристина Селак је била друга, а Стефан Настасић трећи. У истој класи али у сениорској категорији сва три прва места су заузели гости из Мађарске. Од осталих такмичара, сомборац Стеван Јановић је у класи модела Ф1Ц био четврти.

Такмичење је организовано уз помоћ свих чланова сомборског аероклуба и уз донацију предузећа „Сомболед“ Лакталис група, који су допринели да ово такмичење буде запамћено као једно од најбоље организованих на овим просторима.