У СОМБОРУ ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКИ, НЕМА ЈАВНИХ ОКУПЉАЊА И ПРОСЛАВА, УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ РАДЕ ДО 23 САТА, А НА КУПАЛИШТИМА МОЖЕ БИТИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ ЉУДИ
У СОМБОРУ ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКИ, НЕМА ЈАВНИХ ОКУПЉАЊА И ПРОСЛАВА, УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ РАДЕ ДО 23 САТА, А НА КУПАЛИШТИМА МОЖЕ БИТИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ ЉУДИ

У респираторној амбуланти Опште болнице Сомбор јуче 08.07.2020. године је прегледано укупно 11 пацијената са температуром и респираторним симптомима, а седам пацијената је тестирано на корона вирус. Од тог броја, код 4 пацијената је потврђено присуство КОВИД 19.

Од позитивних пацијената један је задржан на болничком лечењу, један који је већ био хоспитализован је на поновљеном тесту опет
био позитиван, док су два пацијента са лакшом клиничком сликом пуштена на кућно лечење у самоизолацију.

Према подацима за 08.07.2020. године које је објавила Општа болница Сомбор, на Одељењу за инфективне болести ове установе се лечи 10 пацијената код којих је потврђен вирус корона.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора одржао је електронску седницу на којој је анализирана тренутна епидемиолошка ситуација на целој територији Града Сомбора и на којој су усвојене наредбе, са циљем да се спречи ширење вируса COVID-19.

На основу предлога мера Завода за јавно здравље Сомбор, чланови Штаба усвојили су наредбе које би требале да утичу на спречавање ширења и смањења ризика заразне болести COVID-19 на територији града.

Од данас је у Сомбору обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторијама радних организација, трговинским и угоститељским објектима, на свим пијацама, у кладионицама, јавном превозу и таксију, уз придржавање социјалне дистанце од најмање 1,5 метар, као и на отвореном када није могуће обезбедити минималну социјалну дистанцу. Такође, ообавезно је постављање дезобаријера, дезинфекција руку и просторија свих објеката јавне намене, радних организација, угоститељских и трговинских објеката.

Кризни штаб града Сомбора је усвојио наредбу којом се ограничава рад угоститељских објеката до 23 часа, а забрањена су и сва јавна окупљања у затвореном и на отвореном простору, као и свадбе и прославе.

На јавним купалиштима важи oграничење окупљања на 15 особа на 100 метара, уз обезбеђивање социјалне дистанце од 1,5 метра у свим правцима.

Новим мерама Кризног штаба града Сомбора ограничен је број лица која могу присуствовати сахрани на максимално 50, уз обавезну примену прописаних мера (заштитна маска, социјална дистанца од 1,5 метар).

Оставите одговор