У СОМБОРУ ИМУНИЗОВАНО 34% ГРАЂАНА, БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОПАДА
У СОМБОРУ ИМУНИЗОВАНО 34% ГРАЂАНА, БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОПАДА

Према подацима Ковид амбуланти у Западнобачком округу број првих прегледа се у значајној мери смањио, а број вакцинисаних грађана је већи из дана у дан. У сомборској Ковид амбуланти наводе да је од 184 првих прегледа колико је урађено за недељу дана било само 23 позитивне особе на вирус Ковид-19, што говори у којој мери је смањена циркулација вируса. Надлежни кажу да је томе је допринело поштовање мера, али и добар одзив на вакцинацију.

У Сомбору је са обе дозе вакцине имунизовано 34 одсто грађана, док је прву дозу примило 41 одсто. Све је више оних који долазе без пријаве, а само у понедељак је без заказивања вакцинисано 270 грађана.

Епидмиолози оцењују ситуиацију много повољнијом, а број оболелих по местима у Западнобачком округу више није троцифрен.

  • Број оболелих евидентно пада, а тренутно имамо 90 оболелих од корона вируса у Сомбору, у Кули само 21 случај, у Апатину је активно 13 особа, док је у Оџацима најмање оболелих – свега 12, каже др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.
  • До сада је у сомборским селима вакцинисано 2.400 грађана и ревакцинисано 1.280, па нам села и у наредном периоду остају приоритет. У хали “Мостонга”, која је највећи пункт за масовну имунизацију у округу, до сада је подељено укупно 48.355 доза, прву дозу је примило 27.319 грађана, док је потпуно ревакцинисано 21.306 лица, изјавио је др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору напомиње:.

У сомборској Ковид амбуланти наводе да је број новооболелих на дневном нивоу, свега неколико. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.