У СОМБОРУ И ОВЕ ГОДИНЕ АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА АМБАЛАЖНОГ ПЕСТИЦИДНОГ ОТПАДА
У СОМБОРУ И ОВЕ ГОДИНЕ АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА АМБАЛАЖНОГ ПЕСТИЦИДНОГ ОТПАДА

Пољопривредна стручна служба „Сомбор“, у сарадњи са Градом Сомбором и ове године организује акцију прикупљања амбалажног пестицидног отпада.

У току 2020. године амбалажни отпад од пестицида који се користе у пољопривредној производњи прикупљан је само на подручју Града Сомбора. У акцији је учествовало 53 пољопривредна произвођача и 3 фирме из 13 насељених места, градских месних заједница као и салашарских насеља.

Током акције прикупљено је 4.891,15 kg амбалажног отпада од средстава за заштиту биља. Ако знамо да једна празна боца од пестицида има око 100g, онда можемо рећи да је током акције прикупљено око 48.000 боца.

Ова акција за циљ има да подигне свест пољопривредних произвођача о заштити животне средине. Све прикупљене боце на овај начин неће завршити на ливадама, по каналима и на отпадима, а сачуваћемо воду, ваздух и наше окружење.

Акција прикупљања амбалажног отпада 2021. године планира се за прву недељу јуна, па надлежни апелују на пољопривредне произвођаче да буду стрпљиви, да правилно исперу амбалажу, сачувају је и донесу на место прикупљања.

О почетку акције, тачном времену и местима прикупљања, пољопривредни произвођачи ће бити благовремено обавештени.

Оставите одговор