У СОМБОРУ 784 ОБОЛЕЛА ОД КОРОНЕ, ОВИХ ДАНА СТИЖЕ ВАКЦИНА
У СОМБОРУ 784 ОБОЛЕЛА ОД КОРОНЕ, ОВИХ ДАНА СТИЖЕ ВАКЦИНА

Почетак године није донео ништа бољу епидемиолошку слику у Западнобачком округу, што показују бројке од 2.325 инфицираних вирусом Коивд -19, наводе у Заводу за јавно здравље и додају да ових дана очекују дистрибуцију вакцине. Домовима здравља у округу већ су допремљени фрижидери како би се вакцина могла чувати на температури од 2 до 8 степени.

  • На територији града Сомбора је тренутно 784 инфицирана пацијента од корона вируса, у Апатину 295 пацијената, у Кули 854 пацијента и у Оџацима 392 активна случаја. Ових дана очекујемо да вакцина стигне у наш Завод, одакле ће се дистрибуирати према домовима здравља у нашем округу. Вакцину ће добити здравствени радници, запослени у старачким домовима и домовима социјалне заштите, али и старија популација, каже др Татјана Медић, епидемиолог Завод за јавно здравље Сомбор.

Током празника смањио се број пацијената у сомборској Ковид амбуланти.

  • У протеклих седам дана обавили смо 411 прегледа, тестирали смо 362 пацијента, а укупан број позитивних на корона вирус био је 115, што је још увек висок проценат инфективности. У сомборку Општу болницу „др Радивој Симоновић“ упутили смо 64 пацијента, напомиње др Здравко Хлодик, начелник Ковид амбуланте у Сомбору.

У сомборској комуналној инспекцији кажу да су током новогодишњих празника обавили контроле у преко 50 угоститељских објеката, док је санитарна инспекција обишла 30, а у седам локала откривене су нерпавилности. Општа оцена је да су угоститељи били дисциплиновани.

  • У три објекта су утврђене неправилности, а 31. децембра је поступајући инспектор уочио окупљање људи супротно свим прописима и ту је адекватно и у складу са законом и реаговано. Првог дана Нове године нисмо имали уочене неправилности, да би 02. јануара уочили кршење против-епидемијских мера. На територији Западнобачког округа од 01. до 04. јануара донели смо укупно 128 решења о налагању мера карантина у кућним условима, каже Божана Совиљ, начелница санитарне инспекције за Западнобачки

Од 01. до 04. јануара у породилишту је рођено пет дечака и једна девојчица, истичу у сомборској Општој болници и наводе да је у Нову годину и Одељење за Ковид ушло са бољом епидемиолошком ситуациојим. На лечењу је 40 пацијената оболелих од корона вируса. (РТВ)

Оставите одговор