У СОМБОРУ 192 ОБОЛЕЛА ОД КОРОНЕ, ОБЕ ДОЗЕ ВАКЦИНЕ ПРИМИЛО 6.569 ГРАЂАНА
У СОМБОРУ 192 ОБОЛЕЛА ОД КОРОНЕ, ОБЕ ДОЗЕ ВАКЦИНЕ ПРИМИЛО 6.569 ГРАЂАНА

На територији Западнобачког оркуга од вируса Ковид-19 има оболелих свих старосних категорија, а клиничка слика код оболелих је нешто тежа него у претходном периоду и раније се развијају упале плућа. Паралелно са бројем оболелих, расте и број вакцинисаних и ревакцинисаних грађана кажу за РТВ у Заводу за јавно здарвље Сомбор.

Ова недеља је у Западнобачком округу стартовала са преко 850 оболелих од корона вируса, а грађани се углавном придржавају прописаних мера.

Процес имунизације завршило је 11.696 грађана у округу, а за око 20 одсто је повећан број прегледа у Ковид амбулантама.

  • У Сомбору има 192 пацијента оболела од короне, у Апатину 83, у Кули је погоршање велико и тамо имамо 480 активних случајева, а у Оџацима 102 и погоршање епидемиолошке ситуације је видљиво, изјавила је др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.

Према речима др Здравка Хлодика, координатора за масовну имунизацију у Сомбору, у плану је да се вакцинише око 200 непокретних грађана.

  • Укупан број апликованих доза од стране Дома здравља у Сомбору и Опште болнице Сомбор је 18.783, а укупно је обе дозе примило 6.569 грађана у Сомбору, док другу дозу чека 5.792 грађана. Протекле недеље смо тестирали 235 грађана у ковид амбуланти, позитивних на Ковид-19 било је 57, а према сомборској болници смо упутили 57 грађана, рекао је Хлодик.

У Апатину је просец имунизације завршило 1.685 грађана, у Оџацима 1.508, док је у Кули то учинило 1.934 грађана. Општа болница у Сомбору је вакцинисала и ревакцинисала 230 грађана, додала је Цветић.

Због погоршања епидемијске ситуације, повећаног броја пацијената у респираторној амбуланти, и пријема пацијената у Ковид одељењу за плућне болести, сомборска болница је од 5. марта поново отворила Ковид инфективно одељење, а у болници се лечи 28 пацијената од којих је један на респиратору. (РТВ)

Оставите одговор